Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/2/2020 00:04:15
  


 
Επισκέπτες Online: 242


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ελαττώθηκε ο πληθυσμός των Ρομά από τον καταυλισμό Ηρακλείου
24-09-2019
Ελαττώθηκε ο πληθυσμός των Ρομά από τον καταυλισμό Ηρακλείου
 

Λιγότερες πλέον είναι οι οικογένειες που διαμένουν στον καταυλισμό Ρομά στο Ηράκλειο Λαγκαδά. Το τελευταίο διάστημα κάτοικοι παρατηρούν έντονη κινητικότητα αποχώρησης από τον καταυλισμό, ενώ τα παραπήγματα έχουν κι αυτά ελαττωθεί κατά πολύ.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι «φορτηγάκια γεμάτα κόσμο, γυψοσανίδες, ξύλα και οικιακό εξοπλισμό εδώ και λίγες μέρες αποχωρούν από τον καταυλισμό, ενώ μειώθηκαν και τα παραπήγματα που είχαν στήσει».

Βέβαια, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν επρόκειτο κάποια στιγμή να επιστρέψουν πάλι πίσω, αλλά το γεγονός της έντονης αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή, αλλά και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την περασμένη Πέμπτη (πλημμύρες στο καταυλισμό και λάσπη) πρέπει να λειτούργησαν αποθαρρυντικά ως προς την μόνιμη παραμονή τους εκεί.

Οι Ρομά ξεκίνησαν την εγκατάσταση τους σε αγροτεμάχιο που αγόρασαν σε αγροτική περιοχή του Ηρακλείου Λαγκαδά, προερχόμενοι από τη Λάρισα. Στις λιγοστές οικογένειες προστέθηκαν και νέες, με αποτέλεσμα ο καταυλισμός να αυξηθεί επικίνδυνα, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους του οικισμού και στη διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά. Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Αστυνομίας, Πολεοδομίας, Διεύθυνσης Υγιεινής και με τη συμβολή του Δήμου Λαγκαδά, έγινε ενδελεχής καταγραφή παραβάσεων στον καταυλισμό και ταυτοποίηση στοιχείων, αν και τη μέρα εκείνη έλειπαν οι περισσότεροι Ρομά από τον καταυλισμό.

Οι κάτοικοι θεωρούν πως η περιοχή τους θα υποβαθμιστεί σημαντικά και θα μετατραπεί σε «γκέτο» ανομίας και εγκληματικότητας και ζητούν από τον δήμο Λαγκαδά να λάβει μέτρα για την αποχώρηση των Ρομά από την περιοχή τους.  Μάλιστα, ανέφεραν ήδη περιπτώσεις κλοπών από τις αυλές των σπιτιών τους, ενώ προβλήματα προέκυψαν και στα σχολεία του χωριού (νηπιαγωγείο και δημοτικό), λόγω της εγγραφής μεγάλου αριθμού μαθητών Ρομά.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium