Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/10/2021 01:30:37


  


 
Επισκέπτες Online: 543


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές φάρσες για δήθεν τροχαίο - Χτύπησαν σε Δρυμό και Όσσα
07-01-2020
Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές φάρσες για δήθεν τροχαίο - Χτύπησαν σε Δρυμό και Όσσα
 

Δεν έχουν τέλος οι οχλήσεις πολιτών από επιτήδειους στα σταθερά τους τηλέφωνα, οι οποίοι με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο, αποσπούν σημαντικά ποσά.

Τις προηγούμενες μέρες η σπείρα των τηλεφώνων με τα στημένα τροχαία «χτύπησε» στον Δρυμό και την Οσσα, με τους κατοίκους των παραπάνω χωριών να ενημερώνουν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα για το φαινόμενο αυτό.

Όπως επισημαίνει κάτοικος του Δρυμού «μας κάλεσαν στις 10 το βράδυ και ένα παιδί έκλαιγε στο τηλέφωνο λέγοντας πως χτύπησε με το αυτοκίνητο και πως χρειάζεται βοήθεια. Μαμά, μαμά χτύπησα με το αυτοκίνητο ένα κοριτσάκι» ανέφερε η άγνωστη φωνή, ενώ στη συνέχεια ένας «δήθεν» αστυνομικός αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας την υπόθεση και αναφέρει πως για να αποφευχθούν οι ποινικές συνέπειες του νόμου θα πρέπει να δοθούν χρήματα ή κοσμήματα. Συνήθως τα μέλη της σπείρας βρίσκονται ήδη με το αυτοκίνητο τους στο χωριό όπου καλούν και μέσα σε ελάχιστα λεπτά εμφανίζονται μπροστά στην πόρτα του σπιτιού και παραλαμβάνουν τα χρήματα ή σε άλλες περιπτώσεις ζητούν από τους πολίτες να τα κρύψουν σε κάποια γλάστρα, εκκλησάκι κ.α.

Θύματα των στημένων τροχαίων έχουν πέσει πάρα πολλοί ηλικιωμένοι, οι οποίοι φοβούμενοι το εγγόνι ή το παιδί τους μήπως μπει στη φυλακή δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν και μετά ανακαλύπτουν πως δεν συνέβη κανένα τροχαίο και πως οι συγγενείς τους είναι μια χαρά. Οι δράστες καλούν πάντα από τηλέφωνο με απόκρυψη σε σταθερό τηλέφωνο και προτρέπουν στα άτομα όπου καλούν να μην μιλήσουν σε κανέναν για το γεγονός και να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες τους.

Οι αρχές ενημερώνουν τους πολίτες πως δεν θα πρέπει να δίνουν προσωπικά στοιχεία στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες και να ενημερώσουν τους δικούς τους ανθρώπους, και κυρίως τους ηλικιωμένους, για τις ανώνυμες τηλεφωνικές κλήσεις που αφορούν τροχαία - μαϊμού. Η Αστυνομία δεν θα ζητήσει ποτέ χρήματα από πολίτες, γι’ αυτό και ο καθένας θα πρέπει να είναι υποψιασμένος για τέτοιου είδους απάτες.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium