Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/10/2021 18:13:04


  


 
Επισκέπτες Online: 573


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Κορωνοϊός-Λαγκαδάς: Απολυμαίνονται πλατείες και δρόμοι (φωτο)
18-03-2020
Κορωνοϊός-Λαγκαδάς: Απολυμαίνονται πλατείες και δρόμοι (φωτο)
 

Απολυμάνσεις σε υπαίθριους χώρους υπό το φόβο του κορωνοϊού ξεκίνησε από σήμερα ο δήμος Λαγκαδά.

Η δημοτική αρχή «επιστράτευσε» ένα βυτίο του δήμου που διαθέτει ψεκαστήρες και με τη βοήθεια της εθελοντικής ομάδας δασοπυρόσβεσης με ειδικές στολές και μέσα προστασίας έριξε απολυμαντικό υγρό που καθορίστηκε από εταιρία απολύμανσης στους δύο βασικούς οδικούς άξονες του Λαγκαδά και στους συνδετήριους δρόμους, αλλά και στην κεντρική πλατεία, όπου εξακολουθούν να συναθροίζονται πολίτες παρά τα μέτρα πρόληψης.

«Ήμασταν από τους πρώτους που κάναμε απολύμανση σε σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, γυμναστήρια και τώρα κάνουμε απολύμανση στα δημοτικά κτίρια, στις πλατείες και στους κεντρικούς δρόμους», είπε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, ο οποίος επισήμανε ότι «δυστυχώς υπάρχει ακόμα κόσμος, όχι πολύς βέβαια, που βγαίνει στις πλατείες και κάθεται στα παγκάκια εκμεταλλευόμενος τον καλό καιρό».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Προκοπίδης, ο οποίος επιθεώρησε τις εργασίες, ανέφερε στο GRTimes.gr ότι δόθηκε έμφαση σε σημεία όπου υπήρχαν κάδοι απορριμμάτων τόσο για λόγους υγιεινής, αλλά και για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις

Ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες και σε άλλες περιοχές, ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι να καλυφθούν κατά προτεραιότητα όλα τα δημόσια κτίρια σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

«Αύριο επιχειρούμε με ιδιωτικό συνεργείο, με το οποίο κάναμε σύμβαση με κατεπείγουσα ανάθεση, για να απολυμάνουμε εσωτερικά το Κέντρο Υγείας και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, δημαρχείο, τεχνικές υπηρεσίες, αμαξοστάσιο και τα υπόλοιπα κτίρια του δήμου και συνεχίζουμε σε όλες τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες. Στόχος μας είναι να απολυμάνουμε κάθε δημόσιο κτίριο για ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

www.grtimes.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium