Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/10/2021 18:15:39


  


 
Επισκέπτες Online: 575


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Τηλεφωνικές γραμμές για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του δήμου Λαγκαδά
14-04-2020
Τηλεφωνικές γραμμές για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του δήμου Λαγκαδά
 

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε την έχουμε ανάγκη, ο Δήμος Λαγκαδά βρίσκεται δίπλα στο δημότη, κινητοποιώντας και ενισχύοντας τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του προς εξυπηρέτηση όλων. Για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί επείγουσες τηλεφωνικές γραμμές:

1)    Γραμμή Αλληλεγγύης
Δευτέρα έως Παρασκευή. Ώρες 9 π.μ. έως 9 μ.μ. Τηλέφωνα: 23940 20842 / 23940 24186. Σε αυτήν την τηλεφωνική γραμμή καταγράφονται αιτήματα πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη. Ιεραρχούνται, για την πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση, ανάγκες όπως:
- Αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, πληρωμή λογαριασμών
- Συνταγογράφηση - Αγορά φαρμάκων.
- Παράδοση εγγράφων από Δήμο ή ΚΕΠ.
- Διανομή κατ’ οίκον προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ΤΕΒΑ, Κοινωνικού Φαρμακείου.
- Υπηρεσίες Φροντίδας που παρέχονται από τη Δομή Βοήθεια στο Σπίτι, όπως: ψυχολογική - κοινωνική στήριξη, οικιακή βοήθεια, ατομική υγιεινή, προγραμματισμός ραντεβού στα νοσοκομεία και ΚΕΠΑ, συνοδεία στα ιατρεία, πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα (λήψη αρτηριακής πίεσης, εξετάσεις κ.α.)
- Δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψης σε ανασφάλιστους
- Διανομή Συσσιτίου σε συνεργασία με την Ι.Μ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

2) Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης
Δευτέρα έως Παρασκευή. Ώρες 9 π.μ. έως 9 μ.μ. Τηλέφωνα: 23940 22389 / 23940 20843. Ψυχολογική γραμμή στήριξης των πολιτών που βρίσκονται τον τελευταίο καιρό σε κατάσταση άγχους και στρες, λόγω των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού. Στις τηλεφωνικές γραμμές οι δημότες μπορούν να απευθύνονται για να θέτουν τα προβλήματά τους και να συζητούν τις ανησυχίες τους. Η στήριξη παρέχεται από έμπειρους ψυχολόγους.

3)    Γραμμή Κοινωνικής Παρέμβασης τηλ. 
23940 20841 εσωτ. 26
Γραμμή έκτακτης ανάγκης για τη στήριξη ατόμων, οικογενειών, και ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων που αντιμετωπίζουν κάποια μορφή κρίσης, όπως ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας, κοινωνικού ρατσισμού, στήριξης και συμβουλευτικής θυμάτων κακοποίησης, στήριξης οικογενειών, έκδοση εισαγγελικών παραγγελιών.

4) Γραμμή SOS για Παιδιά, Έφηβους και Γονείς 
Τηλέφωνα: 1056 (Χαμόγελο του Παιδιού) και 23940 20802 Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Λαγκαδά. Συνεργασία Δήμου Λαγκαδά με το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την προσφορά βοήθειας σε παιδιά και τις οικογένειές τους. 

Παράλληλα, μέσα από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαγκαδά, οι δημότες μπορούν να πληροφορούνται ή να υποβάλλουν: Αιτήσεις για ΚΕΑ - Αιτήσεις για στεγαστικό επίδομα - Αιτήσεις για αναπηρικά επιδόματα - Επίδομα ανασφάλιστων υπερήλικων - Ενημέρωση για προγράμματα και υπηρεσίες - Προγράμματα για ανέργους κ.α. Κέντρο Κοινότητας. Τηλέφωνο: 23940 25048

Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών 
Ο Δήμος Λαγκαδά έχει προνοήσει και για την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των παιδιών που μένουν σπίτι με την υλοποίηση προγραμμάτων, μάθησης, ψυχαγωγίας και άθλησης. Στην ιστοσελίδα του δήμου θα αναρτώνται σε καθημερινή βάση δραστηριότητες για τη δημιουργική απασχόληση των μικρών δημοτών.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium