Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/10/2021 00:51:37


  


 
Επισκέπτες Online: 513


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Μαρκέλλα Ταυρίδου για ΜΕΑ: «Να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο για τις παράλογες αποφάσεις που παίρνονται ερήμην μας»
14-05-2020
Μαρκέλλα Ταυρίδου για ΜΕΑ: «Να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο για τις παράλογες αποφάσεις που παίρνονται ερήμην μας»
 

Επιστολή της Μαρκέλλας Ταυρίδου και της παράταξης «Ενεργός Δημότης» προς τον δήμαρχο Λαγκαδά σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως για την χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα επικρατέστερη θέση είναι η Μαυροράχη. 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε δημοσιεύματα που ενημερώνουν για τελεσίδικη απόφαση του ΦΟΔΣΑ για τη χωροθέτηση  της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα ΠΚΜ στη δική μας ΜΑΥΡΟΡΑΧΗ.

Η μελέτη του έργου Χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης της χωροθέτησης της, ενώ αναμένεται η έκδοση της βεβαίωσης εντός των επομένων ημερών. Παράλληλα διαβάζουμε ότι συντάσσεται Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προκειμένου να υποβληθεί στην αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή για έλεγχο και διαβούλευση.

Πως είναι δυνατόν να μελετάται περιβαλλοντική μελέτη χωρίς να είναι δεδομένη η χωροθέτησή της;;; Mε τι δεδομένα;;;; Μας κοροϊδεύουν και μάλιστα συνεχώς!!!

Έχουν αποφασίσει χωρίς να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό μας Συμβούλιο για μια εγκατάσταση, η οποία δυστυχώς διαιωνίζει την ύπαρξη του ΧΥΤΑ στο Δήμο μας ενώ μέχρι πρότινος μας διαβεβαίωναν ότι με τις  τελευταίες κυψέλες τελειώσαμε και με τα παράλληλα έργα στο Νομό (Ανατολικά αλλά και στη Σίνδο κ.α.) θα σώζαμε ό,τι μπορούσαμε για τον τόπο μας. Αυτά ειπώθηκαν και την τελευταία φορά που επισκεφθήκαμε τον ΧΥΤΑ.

Δεν μπορούμε ακόμη να καταλάβουμε γιατί θέλουν ντε και καλά τα σκουπίδια να μεταφέρονται 50 χλμ. από τον ιστό της πόλης για να διαλέγονται. Ποιά οικονομικά στοιχεία επιβραβεύουν αυτή την απόφαση;;;

Επισυνάπτουμε την ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΩΝ ΒΟΛΒΗΣ – ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ για την εγκατάσταση της ΜΕΑ στη Μαυροράχη. Εκεί διαβάζουμε ότι οι λόγοι άρνησης του ΦΟΡΕΑ είναι, η αποδεδειγμένα κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ, το ευαίσθητο υγροτοπικό σύστημα της περιοχής μας, η κακή οικολογική κατάσταση της Λίμνης μας και οι συνεχείς καταδίκες της χώρας μας από την Ε.Ε.

Αναρωτιόμαστε κ. Δήμαρχε το έχουν χωνέψει οι Διοικήσεις του Δήμου μας, ότι και με δική τους ευθύνη, η «Λεκάνη της Μυγδονίας», παρέμεινε μια κλασική απλή λεκάνη, απόθεσης κάθε απορρίμματος που ενοχλεί τη Θεσσαλονίκη και τους πέριξ Δήμους. Οι εκλεγμένοι στο ΦΟΔΣΑ ή στην ΚΕΔΕ που εκπροσωπούν τον Δήμο Λαγκαδά, αναρωτιόμαστε τι κάνουν;;;;

Σας καλούμε κ. Δήμαρχε να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο και σε κάθε θεσμικό όργανο, για τις παράλογες αποφάσεις που παίρνονται ερήμην μας. Να σταματήσουν κάποιοι επιτέλους να καταρρακώνουν το κύρος διεθνών συνθηκών για το περιβάλλον της περιοχής μας.

Καλούμε τους Δημότες μας, να μη δεχτούν τετελεσμένα και αποφάσεις που καταστρέφουν τον τόπο και τις ζωές μας. Και απαιτούμε από τον Δήμο Λαγκαδά, επιτέλους να καταλάβει ότι πρώτος αυτός έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη να περάσει μπροστά και να αγωνιστεί για τις ζωές των παιδιών της Επαρχίας μας.

Η σιωπή είναι συνενοχή!!!

Υ.Γ.  Παρακαλούμε να ενημερωθούμε και για ποιες εκτάσεις γίνονται οι έρευνες χωροθέτησης από την Υπηρεσία Δόμησης του Δ. Λαγκαδά.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium