Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/10/2021 01:38:39


  


 
Επισκέπτες Online: 518


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ Δ. ΛΑΓΚΑΔΑ
15-05-2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ Δ. ΛΑΓΚΑΔΑ
 

Λαγκαδάς, 14/5/2020

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ 13/05/2020

Στο Δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος Λαγκαδά, στην εισαγωγή του, αναφερόμενος στο θέμα της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α) Δυτικού Τομέα ΠΚΜ με ενδεχόμενη θέση την ΜΑΥΡΟΡΑΧΗ, με αφορμή δημοσιεύματα και αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι θα καλέσει τον ΦοΔΣΑ και τον πρόεδρο του κ. Γεράνη να μας πει τι σχεδιάζουν για την περιοχή.
Εκ μέρους του Ενεργού Δημότη, η κ. Μαρκέλλα Ταυρίδου, αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε προς το Δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα, συνοδευόμενη μάλιστα με την επίσημη αρνητική γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας- Βόλβης, από τις 21-01-20, για την χωροθέτηση της Μ.Ε.Α. σε χώρο κοντά στον υφιστάμενο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, μετά από αίτηση του ΦοΔΣΑ.
Τόνισε μάλιστα την αναγκαιότητα, άμεσα το Δ.Σ, με ψήφισμα του, να μην κάνει αποδεκτό κανένα τέτοιο έργο στην επαρχία Λαγκαδά.
Ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα κάνουμε άμεσα ένα ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο με συμμετοχή βουλευτών, ΦοΔΣΑ, φορέων και του απλού κόσμου. Αναμένουμε, ελπίζοντας να μην είναι αργά για την περιοχή μας. Να σημειώσουμε βέβαια ότι ο δήμος μας έχει δύο αντιπροσώπους (δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης) στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦοΔΣΑ και θα έπρεπε να γνωρίζει και ότι είναι η τρίτη φορά που υπόσχεται ειδική συνεδρίαση, ενώ κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει για τις προθέσεις του ΦΟΔΣΑ.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Ενεργού Δημότη, Σταύρος Μπάσιας και αναφέρθηκε στο θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης, που αναμένεται να γίνει στις 1/6/2020 και ζήτησε να ενημερωθεί για τις κινήσεις που προγραμματίζει ο δήμος, σχετικά με μειώσεις δημοτικών τελών, τα επιπλέον τραπεζοκαθίσματα, τις πεζοδρομήσεις και λοιπές ρυθμίσεις, που αναμένονται στο πνεύμα των εξαγγελιών του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι υπάρχει σχέδιο, το οποίο θα το παρουσιάσει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Λαγκαδά.
Εμείς αναρωτιόμαστε όμως: Πότε θα γίνει το επόμενο Δ.Σ. και πράγματι θα λάβουν υπόψη τους τις θέσεις των επαγγελματιών ή όχι;
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium