Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/10/2021 16:48:25


  


 
Επισκέπτες Online: 498


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Δήμαρχος Λαγκαδά στο ΡΘ: Όχι σκουπιδότοπος της Θεσσαλονίκης - Αναζητούμε ιδιωτικά κεφάλαια για τα Λουτρά Λαγκαδά
25-06-2020
Δήμαρχος Λαγκαδά στο ΡΘ: Όχι σκουπιδότοπος της Θεσσαλονίκης - Αναζητούμε ιδιωτικά κεφάλαια για τα Λουτρά Λαγκαδά
 

«Εάν τελικά η κατασκευή (της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων) γίνει στην περιοχή τότε το brand name του δήμου Λαγκαδά θα είναι ο σκουπιδότοπος της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Συρμάτση.

«Είμαστε αντίθετη με τη συγκεκριμένη χωροθέτηση», συνέχισε καθώς όπως είπε η θέση που επιλέχθηκε τελικά είναι μεταξύ του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και της κοινότητας Ασσήρου.

«Διαφωνούμε με τη θέση, είναι προστατευόμενη θέση από περιβαλλοντικές συνθήκες. Είναι ένα έργο τεράστιο, το μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα. Θα δέχεται 320 χιλιάδες τόνους ετησίως. Οτιδήποτε αφορά τα σκουπίδια, ο Λαγκαδάς δεν θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη επιλογή» σημείωσε ο κ. Ταχματζίδης.

«Δεν είμαστε αντίθετοι με την κατασκευή μιας ΜΕΑ όμως οτιδήποτε έχει σχέση με τα σκουπίδια δεν μπορεί να τοποθετείται στον Λαγκαδά. Δεν είμαστε μόνο δύσπιστοι για την περιγραφή του έργου γιατί και για τον ΧΥΤΑ αλλά μας λέγανε και έγινε τελικά. Μεγάλη οικολογική καταστροφή στην περιοχή. Η ΜΕΑ ανατολικού τομέα προχωρά αλλά αυτό δεν μας εφησυχάζει. Καήκαμε από το γάλα και φυσάμε και το γιαούρτι», σημείωσε ο δήμαρχος.

Για τα Λουτρά Λαγκαδά

Ο δήμος Λαγκαδά θα αναζητήσει ιδιωτικά κεφάλαια για τα Λουτρά Λαγκαδά καθώς όπως ανέφερε ο δήμαρχος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη «η ιστορία έδειξε ότι καμία δημοτική επιχείρηση στην Ελλάδα δεν ήταν κερδοφόρα. Με βάσει αυτό και τους προϋπολογισμούς μπορούμε να πούμε ότι και η δική μας δημοτική επιχείρηση δεν λειτούργησε με οικονομικούς επιχειρηματικούς όρους».

Περιγράφοντας τον χώρο ο δήμαρχος είπε ότι είναι 630 στρέμματα όπου βρίσκονται οι λουτήρες αλλά και ο περιβάλλοντας χώρος.

«Στην περίοδο του κορωνοϊού εμείς όμως προχωρήσαμε σε ανακαίνιση των χώρων και νομιμοποιήσεις κτιρίων. Έγινε σοβαρή δουλειά που θα έπρεπε να έχει γίνει χρόνια πριν» είπε αρχικά ο δήμαρχος.

«Είναι τρεις λουτήρες και ανακαινίσαμε και μικρούς λουτήρες. Μικρές μπανιέρες δηλαδή του 9ο και 14ο αιώνα και προχωρήσαμε σε απολύμανση όλων των χώρων. Η εξωτερική πισίνα θα δουλέψει από Δευτέρα με καθαρό νερό», πρόσθεσε.

Όπως παράλληλα είπε «το νερό το αντλούμε. Τα αποτελέσματα στην ανάλυση των νερών είναι άριστα άρα μπορεί κανείς να έρθει ανεπιφύλακτα. Ξηλώσαμε όλα τα πατώματα από τους λουτήρες που είχαν να απολυμανθούν χρόνια και τα ανακαινίσαμε. Το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε είναι υψηλό. Αυτό που θα δείτε δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν», είπε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος τόνισε επίσης ότι λόγω κορωνοϊού όποιος ενδιαφέρεται να επισκεφθεί τα λουτρά, θα πρέπει να κλείσει ραντεβού. Η τιμή είναι 10 ευρώ το άτομο για μία ώρα. Για τους δημότες υπάρχει άλλη τιμή, ενώ εξετάζεται να γίνει μείωση.

«Ακολουθούμε υγειονομικά πρωτόκολλα που ήρθαν από το Υπουργείο Υγείας. Υπάρχει γιατρός στα λουτρά που παρακολουθεί την διαδικασία», πρόσθεσε ο δήμαρχος.


www.thessnews.gr


ΛΟΥΤΡΑ ΛΑΓΚΑΔΑ: Βουτιά στην ιστορία! 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium