Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/10/2021 01:16:05


  


 
Επισκέπτες Online: 520


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Φίλοι της Γης: «Ο Δήμος Λαγκαδά γνώριζε για τη δημιουργία ΜΕΑ στην περιοχή μας»
28-07-2020
Φίλοι της Γης: «Ο Δήμος Λαγκαδά γνώριζε για τη δημιουργία ΜΕΑ στην περιοχή μας»
 

Απάντηση στη συνέντευξη (δείτε εδώ) που έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος για τη δημοτική ενότητα Ασσήρου Κώστας Μπίζπος δίνουν οι «Φίλοι της Γής», αναφέροντας πως από τον Σεπτέμβριο του 2019 ο δήμος Λαγκαδά ήταν ενήμερος για τη δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στα όρια του Δήμου Λαγκαδά.

Διαβάστε την απάντηση τους:

Ο Δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος στην δημοτική ενότητα Ασσήρου, αλλά και εκπρόσωπος του Δήμου Λαγκαδά στον ΦοΔΣΑ που ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα του 2020, αναφέρει ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για την ΜΕΑ στο Δήμο.
Μα αν είναι δυνατόν!

Ο ΦοΔΣΑ έστειλε την πρώτη επιστολή που ζητούσε τις χρήσεις γης για την κατασκευή της ΜΕΑ Δυτικού τομέα στις 18/09/2019 επισυνάπτοντας μάλιστα αεροφωτογραφίες συντεταγμένες των θέσεων και υπήρξαν πολλές άλλες μέχρι να δώσει ο δήμος την τελική απάντηση του στις 15/04/2020.

Σε συνάντηση που υπήρξε τον Δεκέμβριο του 2019, μαζί με εκπροσώπους φορέων της Ασσήρου και τον δημοτικό σύμβουλο, όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει για την μονάδα, δήλωσε ότι, ΝΑΙ τη γνωρίζουμε και την διεκδικούμε!!!
Αρα υπήρξαν διαπραγματεύσεις μεταξύ Δήμου Λαγκαδά και ΦοΔΣΑ, πως αλλιώς θα την διεκδικούσαν? Άλλωστε ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ κ. Γεράνης, σε πρόσφατη συνέντευξη του ανάφερε ότι ο Δήμος του έκανε πρόταση!
Όπως και η Περιφέρεια ΚΜ στην συνάντηση που κάναμε μαζί με εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας Ασσήρου μας είπε ότι ο Δήμος σας το γνώριζε από την πρώτη στιγμή.
Αντί λοιπόν να γίνονται τέτοιες δηλώσεις που υποτιμούν την νοημοσύνη όλων, καλό θα ήταν ο Δήμος και οι Δημοτικοί σύμβουλοι να κάνουν πραγματικές προσπάθειες για την ακύρωση της χωροθέτησης και την αποτροπή της ΜΕΑ στην προστατευόμενη και ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή μας.
Βρισκόμαστε σ’ αυτή την δεινή θέση από δικές τους ενέργειες! Και δεν βλέπουμε καμία άλλη κίνηση, πέρα από την προσφυγή στο ΣτΕ.
Η περιοχή κυριολεκτικά θα καταστραφεί αν γίνει αυτό το έργο και δεν είναι υπερβολή ούτε κινδυνολογία.
Η υγεία, η οικονομία και οι περιουσίες θα εκμηδενιστούν.

Αντιδράστε όλοι πριν να είναι αργά !!
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium