Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/10/2021 00:47:00


  


 
Επισκέπτες Online: 506


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Επιστολή Προέδρου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Λαγκαδά
24-09-2020
Επιστολή Προέδρου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Λαγκαδά
 

Αξιότιμοι Γονείς

Η χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια μαστίζεται ανηλεώς από την κρίση που ξέσπασε το 2009 με δραματικές συνέπειες στα εισοδήματά μας και κατά συνέπεια στα έσοδα του κράτους. Και σαν μην έφτανε αυτό ξέσπασε και η Πανδημία και έκανε την κατάσταση ακόμη χειρότερη. Παρόλη την ανέχεια, την ανεργία, την μειωμένη απασχόληση, την στέρηση των δημοσίων εσόδων οι εκάστοτε Διοικούντες προσπαθούσαν και προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο τον νευραλγικό χώρο της Παιδείας, εγγράφοντας στον προϋπολογισμό σημαντικά κονδύλια, καθώς όλοι γνωρίζουν και συμφωνούν πως είναι το μοναδικό κομμάτι που μπορεί να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο.

Τα κονδύλια αυτά κατανέμονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά την επικράτεια της χώρας ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Σε ερασιτεχνική και άκρως επιδερμική μόνο έρευνα που κάναμε για το ΕΠΑΛ Λαγκαδά προέκυψε πως η λειτουργία του στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενο (εμένα, εσένα κτλ) ανά μήνα περίπου 140.000 χιλιάδες ευρώ (μισθοί καθηγητών, επιδότηση λεωφορείων για μεταφορά μαθητών, θέρμανση-ψύξη, ηλεκτρική ενέργεια, τηλέφωνο, κτλ). Συνεπώς για κάθε μία ημέρα της εβδομάδος αντιστοιχούν επτά χιλιάδες (7,000) ευρώ.

Επτά χιλιάδες  ευρώ (7.000) ανά ημέρα για να βρει το παιδί μας ζέστη, θρανία, καθηγητές . Επτά χιλιάδες ευρώ (7.000) ανά ημέρα για να μορφωθεί και να πάρει το πτυχίο του ώστε να μπορεί να βρει εργασία και να  πορευτεί έντιμα και με αξιοπρέπεια στην ζωή του…… Επτά χιλιάδες ευρώ (7.000) ανά ημέρα ώστε να μην περιφέρεται ως έφηβος στους δρόμους και στα ΚΑΦΕ διαλύοντας ουσιαστικά το μέλλον του.

Εκτός αυτού ανά τρείς μήνες οι σχολικές επιτροπές, στις οποίες συμμετέχω, εγκρίνουν χρήματα για τις πάγιες ανάγκες σε αναλώσιμα. Για να έχουν τα παιδιά μας καθαριότητα απορρυπαντικά, κομπιούτερ κτλ.

Όπως μάθατε αυτό το διάστημα έγινε κατάληψη στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά από ομάδα νεαρών.

Σας παραθέτω  τα δύο (2) από τα κύρια αιτήματα.

Να καταργηθεί η χρήση μάσκας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική με νόμο του κράτους. Πως μπορεί ο Διευθυντής ή ο καθηγητής ή ο οποιοσδήποτε να πει σε παιδιά να μην την φορούν όταν όλοι οι επιδημιολόγοι εστιάζουν σε αυτό και υπάρχουν πλέον ποινικές κυρώσεις; Θα πάρει την ευθύνη αυτός που διαφωνεί με την μάσκα εάν το παιδί μου/σου κολλήσει κορονοϊό και καταλήξει στην εντατική;

Να κλείσουν τα σχολεία έως ότου περάσει η επιδημία. Πολύ ωραία. Δηλαδή εάν κρατήσει μήνες και χωρίς να έχουμε κρούσματα στο σχολείο, να χάσουν όλοι οι μαθητές την σχολική χρονιά, για 20-30 άτομα που διαφωνούν.

Σχετικά με τα άλλα αιτήματα που αφορούν στις αίθουσες, καθαριότητα και χώρους υγιεινής, αυτά είναι ζητήματα που θεραπεύονται από την Δημοτική αρχή, αλλά δεν λύνονται ούτε αστραπιαία, ούτε με καταλήψεις. Θέλει διάλογο και δουλειά, αρχών, γονέων, διδασκόντων. Ο Σύλλογος Γονέων είναι κοντά στα παιδιά και διεκδικεί κι αυτός μαζί τους κάθε δίκαιο αίτημα.

Η κατάληψη δεν είναι λύση. Θα πρέπει να ενημερώσετε τα παιδιά σας πως όσοι τα παρακινούν σε τέτοιες έκνομες ενέργειες έχουν «άμεσο συμφέρον»!!!! .

Είμαστε στο πλευρό πρωτίστως των παιδιών μας και κατά συνέχεια και των καθηγητών ώστε να κυλήσει ομαλά η χρονιά. Συμμεριζόμαστε την αγωνία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου καθώς η κάθε μαθητική ημέρα είναι πολύτιμη πλέον για αυτούς και θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας. Σας θέλουμε μαζί μας σε αυτήν την προσπάθεια καθώς πρόκειται για το μέλλον των παιδιών μας και είναι υπόθεση όλων μας.

Η σχολική χρονιά αφορά το μέλλον των παιδιών μας και όχι τις μωροφιλοδοξίες κάποιων να το παίζουν σπουδαίοι παρακινώντας τα παιδιά μας σε τέτοιες ενέργειες.    

Με ειλικρινή  εκτίμηση 

Τσιναρίδης Ανδρέας

(Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΕΠΑΛ-Λαγκαδά)

 

Υ.Γ Να έχουμε κατά νου πως τα περισσότερα σχολεία λειτουργούν (όπως και τα ιδιωτικά) και τα παιδιά που θέλουν να πετύχουν διαβάζουν, οπότε οι βάσεις θα ανέβουν και τα δικά μας θα έχουν μειονεκτική θέση έναντι αυτών.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium