Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/10/2021 00:56:00


  


 
Επισκέπτες Online: 540


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Κρούσματα κορωνοϊού σε δημοτικά σχολεία του Λαγκαδά
12-11-2020
Κρούσματα κορωνοϊού σε δημοτικά σχολεία του Λαγκαδά
 

Μεμονωμένα κρούσματα κορωνοιού παρατηρούνται στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Λαγκαδά

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία κρούσματα κορωνοιού έχουν διαπιστωθεί σε δημοτικά σχολεία του δήμου Λαγκαδά, όπως στο 2ο και στο 1ο δημοτικό, στο δημοτικό σχολείο Χρυσαυγής, Καβαλαρίου, Ζαγκλιβερίου, Ηρακλείου, στο νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό Κριθιάς. Τα κρούσματα δεν αφορούν μόνο μαθητές, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις εκπαιδευτικούς και σχολικές καθαρίστριες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Α’βαθμιας Εκπαίδευσης δήμου Λαγκαδά Αλέξανδρο Πατσιαλά «μόλις ενημερωθούμε για κρούσμα διενεργούμε άμεσα απολύμανση του χώρου και το τμήμα κλείνει. Τα κρούσματα μέχρι στιγμής είναι μεμονωμένα, όμως το πρόβλημα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα» αναφέρει στο lagadas.net.

Πότε κλείνει ένα σχολείο

Η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας Τμημάτων Σχολικής Μονάδας ή ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας λαμβάνεται από τον Διευθυντή της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

Για τη σχετική γνώμη και απόφαση λαμβάνονται υπόψη οι παραπάνω οδηγίες, καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα. Εφόσον καταγράφεται τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 είτε σε μαθητή είτε σε μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας έχει την ευθύνη για την ενημέρωση  του Διευθυντή της οικείας Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

Εφόσον αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας Τμήματος ή Τμημάτων του σχολείου ή όλης της Σχολικής Μονάδας, ενημερώνεται ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας και με ευθύνη του οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς-κηδεμόνες. Επίσης, με ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης, καταχωρείται στη βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος myschool η πληροφορία για την αναστολή αυτή.


 

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium