Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/10/2021 02:45:01


  


 
Επισκέπτες Online: 487


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Στις καλένδες η σύνδεση περιοχών του Λαγκαδά στο δίκτυο φυσικού αερίου
08-12-2020
Στις καλένδες η σύνδεση περιοχών του Λαγκαδά στο δίκτυο φυσικού αερίου
 

Με... το κιάλι φαίνεται πως θα δουν το φυσικό αέριο ορισμένοι κάτοικοι του Λαγκαδά.

Μπορεί ο οικισμός του Λαγκαδά προ δύο ετών να συνδέθηκε στο δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ μετά βαΐων και κλάδων, ωστόσο αυτό δεν σήμαινε ότι κάποιοι κάτοικοι θα έλεγαν «αντίο» στο πετρέλαιο για τη θέρμανση των σπιτιών τους. Αντίθετα θα κληθούν για πολλά χρόνια ακόμα να γεμίζουν τον καυστήρα των σπιτιών τους με πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο λόγος για τους κατοίκους που διαμένουν στην οδό Λουτρών, πίσω από τη Μητρόπολη Λαγκαδά και στην περιοχή Παλιά Δέση, όπου το φυσικό αέριο θα αργήσει να φτάσει από ο,τι φαίνεται. 


Δεν προβλέπεται...

Θορυβημένοι οι κάτοικοι της περιοχής που ήδη έχουν αιτηθεί να συνδεθούν στο δίκτυο, ζήτησαν εξηγήσεις από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για το τι θα γίνει με την περιοχή που διαμένουν.

Η απάντηση ήταν τουλάχιστον αποστομωτική. Με μια λιτή αλλά σαφέστατη απάντηση, ενημερώθηκαν ότι απλά μένουν εκτός δικτύου, χωρίς ωστόσο να μάθουν τον προφανή λόγο.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τον πολυετή σχεδιασμό της εταιρείας δεν υπάρχει πρόβλεψη επέκτασης του δικτύου διανομής στην εν λόγω περιοχή και επομένως για αυτή τη χρονική περίοδο δεν υπάρχει δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος σας. Ωστόσο η αίτηση σας θα ληφθεί υπ’ όψιν στο μελλοντικό πολυετή σχεδιασμό των επεκτάσεων των δικτύων διανομής της εταιρείας».

Την ίδια ώρα, το σχέδιο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ προβλέπει σύνδεση στο δίκτυο της με μικρούς οικισμούς του δήμου Λαγκαδά, ενώ ολόκληρα συγκροτήματα πολυκατοικιών στην πόλη του Λαγκαδά θα παραμείνουν για πολλά ακόμη χρόνια στο παραδοσιακό πετρέλαιο για τη θέρμανση.


H επιστολή που έλαβαν δεκάδες κάτοικοι του Λαγκαδά ως απάντηση στην αίτηση που υπέβαλλαν προκειμένου να συνδεθούν με το φυσικό αέριο

Συνάντηση στο ΥΜΑΘ

Στο μεταξύ ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακουρας πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρο Καραόγλου με θέμα την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε όλη τη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη θα συμμετέχει και ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζιδης, όπως και οι δήμαρχοι περιοχών της δυτικής Θεσσαλονίκης εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, δηλαδή Βόλβης, Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνος. 
Κατα τη συνάντηση πρόκειται να αναπτυχθεί το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον νομό Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2021-2025, ύψους 96,8 εκατ. ευρώ. 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium