Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/10/2021 01:19:57


  


 
Επισκέπτες Online: 543


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Λαγκαδάς: Μπαίνει "τάξη" στο άναρχο καθεστώς λειτουργίας δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων
11-12-2020
Λαγκαδάς: Μπαίνει "τάξη" στο άναρχο καθεστώς λειτουργίας δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων
 

Πρωτοβουλία του δήμου για την πολεοδομική τακτοποίηση των κτιρίων που στεγάζουν υπηρεσίες, που δεν έγινε να τα προηγούμενα χρόνια – Τα έργα εντάσσονται για χρηματοδότηση από το αναπτυξιακό στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”
 

Νέα έργα, όπως η ψηφιοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και των νομικών του προσώπων, αλλά και η πολεοδομική τακτοποίηση και αναβάθμιση πολλών κτιρίων που στεγάζουν δράσεις και υπηρεσίες, προωθεί το επόμενο διάστημα ο δήμος Λαγκαδά, μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ένα από αυτά είναι το «Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο», στην δημοτική ενότητα του Λαγκαδά, το οποίο είναι εγκαταλειμμένο και χρήζει μιας ριζικής ανακαίνισης, ενώ το ίδιο συμβαίνει και άλλα κτίρια και χώρους αθλητισμού και πολιτισμού, για τα οποία τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε καμία προσπάθεια να τακτοποιηθούν και να λάβουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για να λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι να μπει τάξη στο… άναρχο καθεστώς που επικρατεί με τα δημοτικά κτίρια, που στεγάζουν υπηρεσίες, πολλά από τα οποία χρειάζονται αναβάθμιση και ανακαίνιση, καθώς και πολεοδομική τακτοποίηση, προκειμένου εφόσον είναι αναγκαίο να αλλάξουν χρήση.

Όπως ανέφερε στο makthes.gr o δήμαρχος, Γιάννης Ταχματζίδης, πρόκειται για μια διαδικασία, αναγκαία, αλλά χρονοβόρα, καθώς πολλά κτίρια του δήμου έχουν ανοιχτά θέματα με τις αδειοδοτήσεις τους, το σύστημα πυρασφάλειάς τους κ.α και επειδή η δημοτική αρχή θέλει να τα αξιοποιήσει ή να αλλάξει τη χρήση τους, πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην τακτοποίηση τους.

Ψηφιακός δήμος για τη γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών

Η δημοτική επέλεξε 12 θεματικές ενότητες του προγράμματος, στις οποίες θα εντάξει τα έργα υποδομής, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, καθώς στον Καλλικρατικό δήμο ενσωματώθηκαν επτά πρώην δήμοι, όπου απαιτούνται αναπτυξιακές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ακόμη ο δήμος θεωρεί αναγκαιότητα να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του, με στόχο οι πολίτες να εξυπηρετούνται με ένα… κλικ από το σπίτι τους, κερδίζοντας χρόνο όταν χρειάζονται έγγραφα και πιστοποιητικά.

«Εντάξαμε διάφορα έργα που πρέπει να τρέξουν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την πιο ομαλή λειτουργία του δήμου» τόνισε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» έγινε επιλογή 12 θεματικών ενοτήτων για να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες.

«Εμείς από το αναπτυξιακό πρόγραμμα της αυτοδιοίκησης, με βάση και τα έργα που προγραμματίσαμε, διεκδικούμε 20 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα κονδύλια θεωρώ ότι τα πάρουμε σταδιακά ανάλογα με την πρόοδο των έργων για τα οποία σημειωτέον χρειάζεται να εκπονηθούν οι σχετικές μελέτες» υπογράμμισε ο ίδιος.

Παραδίδεται βρεφονηπιακός σταθμός στα Λαγυνά

Στο μεταξύ ο δήμος παραδίδει το επόμενο διάστημα το νέο βρεφονηπιακό σταθμό στην κοινότητα Λαγυνών, για τη φιλοξενία νηπίων, καλύπτοντας τις ανάγκες των γονέων που αδυνατούν να καταφύγουν σε ιδιωτικές δομές ή δεν μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σταθμούς γειτονικών περιοχών.

Σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Ταχματζίδη το έργο είναι έτοιμο εδώ και καιρό, ωστόσο λόγω της πανδημικής κρίσης, δεν ήταν εφικτό να παραδοθεί το προηγούμενο διάστημα, αφού τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

www.makthes.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium