Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/10/2021 18:05:15


  


 
Επισκέπτες Online: 541


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Θολό τοπίο το φυσικό αέριο στον Λαγκαδά
11-12-2020
Θολό τοπίο το φυσικό αέριο στον Λαγκαδά

Έλλειμμα ενημέρωσης φαίνεται πως έχει η δημοτική αρχή γύρω από τα όσα συμβαίνουν στην πόλη του Λαγκαδά.

Τρανή απόδειξη το πρόσφατο δημοσίευμα του Lagadas.net  (διαβάστε εδώαπό το οποίο ενημερώθηκε ο δήμαρχος και η υπόλοιπη διοίκηση για την απουσία σχεδιασμού από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ όσον αφορά τη σύνδεση στο δίκτυο του φυσικού αερίου κεντρικών περιοχών της πόλης του Λαγκαδά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην οδό Λουτρών, που είναι αφενός ένας από τους κεντρικότερους δρόμους του Λαγκαδά και αφετέρου έχει πολλές πολυκατοικίες, άρα και πολλούς κατοίκους.

Οσοι διαμένουν εκεί (αλλά και πίσω από τη Μητρόπολη και στην οδό Εμ. Μπίλλη) ενημερώθηκαν μέσω επιστολών πως η ΕΔΑ ΘΕΣΣ δεν έχει συμπεριλάβει την περιοχή τους στον πολυετή της σχεδιασμό, και ως επι το πλείστον δεν υπάρχει καμία δυνατότητα εξυπηρέτησης του αιτήματος τους.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λαγκαδά Αστέριος Καραγιοβάνης έθεσε το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με τον δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ταχματζίδη να δηλώνει πως ενημερώθηκε για το θέμα αυτό μέσα από το διαδίκτυο (Lagadas.net) και να χαρακτηρίζει αυτές τις επιστολές «περίεργες». Παράλληλα, ενημέρωσε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου πως μετά από αυτή την εξέλιξη, κανόνισε να συναντηθεί με έναν συνεργάτη της εταιρείας για να κοιτάξουν τον αριθμό των αιτήσεων σε κάθε περιοχή.

Δυστυχώς, όλα αυτά δείχνουν πως η δημοτική αρχή αγνοεί βασικά θέματα της πορείας και εξέλιξης του έργου στην πόλη του Λαγκαδά, όπως και λάθη ή παραλείψεις που θα πρέπει να διορθωθούν άμεσα. Παράλληλα, το γεγονός πως μετά από 15 μήνες διοίκησης και κατόπιν δημοσιευμάτων από το Lagadas.net (διαβάστε εδώ και εδώ) και ερωτήσεων από τον «Ενεργό Δημότη», η διοίκηση αποφάσισε να ασχοληθεί με τη σύνδεση των δημοτικών κτιρίων με το αέριο, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν ένα τόσο σημαντικό θέμα, που αφορά την εξοικονόμηση χιλιάδων ευρώ για τα ταμεία του δήμου. Η ενημέρωση που έλαβαν προχθές οι σύμβουλοι είναι πως η Αναπτυξιακή Α.Ε. Θεσσαλονίκης θα αναλάβει δωρεάν τη σύνταξη μελετών (ο Δήμος Λαγκαδά είναι από τους βασικός μετόχους της Αναπτυξιακής) προκειμένου να συνδεθούν δημοτικά και δημόσια κτίρια.

Βροχή τα παράπονα 


Δεκάδες είναι τα παράπονα που εκφράζουν καθημερινά μέσα από τα social media οι κάτοικοι του Λαγκαδά για το γεγονός πως δεν μπορούν να συνδεθούν, καθώς το δίκτυο σταματά λίγα μόλις μέτρα μακριά από την πόρτα του σπιτιού τους. Χαρακτηριστική περίπτωση οι οδοί Π. Μελά και Eμ. Μπίλλη που ο αγωγός δεν ολοκληρώνει την όδευση μέχρι το τέλος του δρόμου, με αποτέλεσμα δεκάδες κατοικίες να βλέπουν το φυσικό αέριο να έρχεται στη γειτονιά τους, αλλά όχι στην πόρτα τους.

Αλλοι δημότες εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για την γεγονός πως οι αιτήσεις που έκαναν δεν καταχωρήθηκαν πουθενά και… χάθηκαν, ενώ κάποιοι άλλοι για την κατάσταση των δρόμων.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium