Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/10/2021 17:35:32


  


 
Επισκέπτες Online: 529


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εγκρίθηκε (επιτέλους) η κατασκευή του νέου 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά
15-01-2021
Εγκρίθηκε (επιτέλους) η κατασκευή του νέου 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά
 

Δεκαεπτά νέα σχολεία εγκρίθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη  από την διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ.

Τα σχολεία βρίσκονται στους Δήμους Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Καλαμαριάς, Πυλαίας - Χορτιάτη και Κατερίνης. Μάλιστα, τα καινούργια σχολεία θα έχουν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Η κατασκευή των έργων αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2021 και ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 128, 4 εκ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Η κατασκευαστική περίοδος σύμφωνα με τις μελέτες θα διαρκέσει δύο χρόνια και εφόσον η έναρξη ισχύος της κατασκευαστικής περιόδου του ΣΔΙΤ γίνει στις αρχές του 2023 τότε στις αρχές του 2025 θα ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό αντικείμενο. Η λειτουργία των σχολείων κατ’ ελάχιστον θα ξεκινήσει τη σχολική χρονιά 2025-2026.

Θα είναι τα πρώτα σχολεία-ΣΔΙΤ στη Βόρεια Ελλάδα ακολουθώντας το παράδειγμα της Αττικής, των Χανίων και εσχάτως της Ρόδου. Ειδικότερα τα σχολεία ΣΔΙΤ στην Αττική είναι πολυβραβευμένα και θεωρούνται πρότυπα του είδους τους.

Η κατασκευή των συγκεκριμένων σχολείων αποτελεί πάγιο αίτημα των δήμων και των τοπικών κοινωνιών, ενώ εξαιρετικής σημασίας για την πόλη της Κατερίνης και γενικότερα για την Πιερία είναι η κατασκευή του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Κατερίνης.

Αναμονή 18 ετών!

Η δημιουργία του νέου 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά αποτελεί «γεφύρι της Αρτας» για τον δήμο Λαγκαδά, αφού το υπάρχον κτίριο είναι σε άθλια κατάσταση και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες των μαθητών.

Οι πρώτες σκέψεις για νέο κτίριο άρχισαν πριν από 18 χρόνια, με τη διαδικασία να προχωρά με "ρυθμούς χελώνας" και να κολλά συνεχώς σε γραφειοκρατικά θέματα και διαδικασίες.

Για την ανέγερση του νέου διδακτηρίου, ο Δήμος Λαγκαδά διαθέτει ιδιόκτητο οικόπεδο, για το οποίο υπάρχει ήδη Πρακτικό Καταλληλότητας με ομόφωνη απόφαση των μελών της Επιτροπής.

Τα σχολεία που θα κατασκευαστούν είναι:

7ο Νηπιαγωγείο Πεύκων, Γ.Ε.Λ. Ευκαρπίας, 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, 1ο ΕΠΑΛ Συκεών, 4ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, 3ο ΓΕΛ Πολίχνης, 1ο Λύκειο Πολίχνης, 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, 6ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, 1ο ΓΕΛ Μίκρας, 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, 3ο Γυμνάσιο Πυλαίας, 3ο Λύκειο Πυλαίας, Μουσικό - Γυμνάσιο Λύκειο Κατερίνης και 3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος. 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium