Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/10/2021 17:45:02


  


 
Επισκέπτες Online: 532


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Καραγιοβάννης για Μπίλλειο: «Καθημερινό πλιάτσικο στην περιουσία του Δήμου» (σοκαριστικές εικόνες)
11-03-2021
Καραγιοβάννης για Μπίλλειο: «Καθημερινό πλιάτσικο στην περιουσία του Δήμου» (σοκαριστικές εικόνες)
 
Αφού το κάψανε, τώρα το βανδαλίζουν και κλέβουν ο,τι βρουν

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση στο Μπίλειο Πολιτιστικό Κέντρο Λαγκαδά ο πρόεδρος της Κοινότητας Λαγκαδά Αστέριος Καραγιοβάννης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Καραγιοβάννης περιέγραψε μια εικόνα πλιάτσικου στο πολιτιστικό κέντρο, με επιτήδειους να κλέβουν χαλκό, σίδερα, να βάζουν φωτιές και να βανδαλίζουν το χώρο.
Δίνοντας μια λεπτομερή περιγραφή της κατάστασης ο κ. Καραγιοβάννης ανάφερε πως «η κατάσταση στο Μπίλλειο είναι δραματική. Κάνοντας μια επιτόπια επίσκεψη στο χώρο αντίκρισα ένα πλιάτσικο. Ξηλωμένα καλώδια για να κλέψουν τον χαλκό, άνθρωποι που μπαίνουν μέσα από τα σπασμένα παράθυρα και κλέβουν σίδερα για να τα πουλήσουν και άλλοι που μένουν μέσα, κοιμούνται, τρώνε και προκαλούν συνεχώς φθορές».

Ο κ. Καραγιοβάννης τόνισε παράλληλα πως αν δεν προστατευθεί το κτίριο με κάγκελα, πολύ σύντομα θα καταστραφεί ολοσχερώς, όπως συνέβη στις 4 Δεκεμβρίου 2018 (διαβάστε εδώ και εδώ) που έξι νεαρά άτομα μπήκαν μέσα και άναψαν φωτιά για να ζεσταθούν, με αποτέλεσμα το κτίριο να υποστεί σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Ταχματζίδης ανέφερε πως δεν γνωρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Μπίλλειο, τονίζοντας πως θα δει το θέμα άμεσα και ρωτώντας τον κ. Καραγιοβάννη γιατί δεν τον ενημέρωσε εγκαίρως. Ο κ. Καραγιοβάννης ανέφερε πως τον είχε ενημερώσει για ένα περιστατικό που συνέβη μετά τις γιορτές όταν νεαροί μπήκαν μέσα στο χώρο και άναψαν πάλι φωτιά, μικρής έκτασης αυτή τη φορά. Οσο για το πρόσφατο περιστατικό, ο κ. Καραγιοβάννης ανέφερε ότι μόλις το μεσημέρι ειδοποιήθηκε από περίοικους και αμέσως επισκέφθηκε το χώρο. Φύλαξη του χώρου ζήτησε η επικεφαλής του «Ενεργού Δημότη» Μαρκέλλα Ταυρίδου, αναφέροντας πως το κτίριο ρημάζει από την αδιαφορία του δήμου.

Το τύλιξαν με ταινία

Τον Ιούλιο του 2020 ο δήμος Λαγκαδά ανάφερε με δελτίο τύπου πως απαγορεύει την είσοδο στο χώρο του Μπίλλειου σε μια προσπάθεια να σταματήσει την περαιτέρω υποβάθμιση του. Για τον λόγο αυτό προχώρησε στην τοποθέτηση ταινίας σήμανσης για την απαγόρευση πρόσβασης σε μη έχοντες ειδική άδεια. Δυστυχώς όμως οι εικόνες είναι αδιάψευστος μάρτυρας της καθημερινής υποβάθμισης που υφίσταται το πολιτιστικό κέντρο του Λαγκαδά. Το Lagadas.net βρέθηκε στο χώρο και σας μεταφέρει εικόνες που προκαλούν θλίψη και ντροπή.Σημάδια πρόσφατης φωτιάς 
Σπασμένα τζάμια παντού - Είσοδος ελεύθερη για τον καθέναΣημάδια κατοίκησης του χώρου
Απογύμνωση των καλωδίων για την κλοπή χαλκού
Αναζητώντας μέταλλα για ανακύκλωση, ξυλώνουν τις κλειδαριέςΗ σκηνή του θεάτρου καμμμένη και βανδαλισμένηΣκουπίδια και υλικά πεταμένα παντού - Τριτοκοσμική κατάσταση


Η σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο - Αδύνατη η πρόσβαση λόγω σκουπιδιών 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium