Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/10/2021 16:50:46


  


 
Επισκέπτες Online: 502


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σχολεία του Λαγκαδά «στολίζονται» με ζωγραφιές της Επανάστασης του 1821 (φωτο)
17-03-2021
Σχολεία του Λαγκαδά «στολίζονται» με ζωγραφιές της Επανάστασης του 1821 (φωτο)
 

Σχολεία του δήμου Λαγκαδά ξεκίνησαν να «στολίζονται» με ζωγραφιές από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τον «χορό» άνοιξε το 3ο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο, όπου οι τοίχοι του γέμισαν με καλλιτεχνικές δημιουργίες για το Κρυφό Σχολειό, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή, 19 Μαρτίου, σειρά θα πάρει το 1ο Γυμνάσιο με εικόνες του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών της περιοχής έπιασαν τα πινέλα και τις μπογιές, ύστερα από πρόσκληση της δημοτικής αρχής, και ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν και να βάφουν τους τοίχους αρχικά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα πάρουν σειρά όλα τα σχολικά συγκροτήματα που θα γεμίσουν από τις μορφές των Αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, με αφορμή τη φετινή επέτειο των 200 ετών.

Στη δράση συμμετείχαν η ζωγράφος - εκπαιδευτικός Γεωργία Κουσαξίδου, η αρχιτέκτων - εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Λαγκαδά Λία Στεργίου και μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Λαγκαδά που διακρίνονται για τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.


«Γίνεται αυτή η δράση στα σχολεία για να τιμήσουμε καταρχάς τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Είναι ώρα να αναγεννηθούμε ως Έθνος, ν' αγαπήσουμε την πατρίδα μας, να θυμηθούμε την ιστορία μας και αυτούς που την έγραψαν μέσα από ηρωικές πράξεις αλλά και να μεταλαμπαδεύσουμε τα εθνικά ιδεώδη στις νέες γενιές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης.

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού, εκτός από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες στους τοίχους των σχολείων, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν σε όλη την πόλη του Λαγκαδά, τόσο σε δρόμους όσο και σε κτίρια, μπάνερς πάνω στα οποία θα είναι αποτυπωμένες εικόνες της Ελληνικής Επανάστασης έτσι όπως τις ζωγράφισαν τα παιδιά της περιοχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε σχετικά: Γκράφιτι για το 1821 και από γυναίκα καλλιτέχνη 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium