Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/12/2021 14:47:01


    Επισκέπτες Online: 1466


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Κυργιάννης προς δήμο Λαγκαδά: Λύστε το ιδιοκτησιακό των αθλητικών εγκαταστάσεων
24-03-2021
Κυργιάννης προς δήμο Λαγκαδά: Λύστε το ιδιοκτησιακό των αθλητικών εγκαταστάσεων
 

Το ζήτημα της επίλυσης του προβλήματος της αδειοδότησης και νομιμοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου Λαγκαδά, θέτει σε ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Λαγκαδά και μέλος της διοίκησης της ΕΠΣΜ, Μπάμπης Κυργιάννης, προκειμένου, όπως επισημαίνει, να μην χάνονται πολύ μεγάλα ποσά από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. 

«Σε συνέχεια σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (Ε.Π.Σ.Μ.), της προσωπικής μου παρέμβασης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαγκαδά, κατά τη συνεδρίαση της 10-3-2021 και έπειτα από την κοινοποίηση της υπ’ αριθ. πρωτ. 2056/22-3-2021 επιστολής της Ε.Π.Σ.Μ., τίθεται επί τάπητος έναντι της Διοίκησης του Δήμου, η αναγκαιότητα επίλυσης του μείζονος και χρόνιου προβλήματος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και της αδειοδότησης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής του Δήμου. Έως και σήμερα, επί της συντριπτικής πλειοψηφίας των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής του Δήμου υφίσταται έλλειψη της προβλεπόμενης νομοθετικώς αδειοδότησης λειτουργίας τους και πολεοδομικής τακτοποίησης των υπαρχόντων κτισμάτων, ενώ πολλά εξ αυτών δεν ανήκουν κατά ιδιοκτησία στον Δήμο, λόγω μη ύπαρξης σχετικού οριστικού τίτλου κυριότητας στο όνομα αυτού.
Συνέπεια των ανωτέρω προβλημάτων, καθίσταται αδύνατη η ένταξη των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής του Δήμου Λαγκαδά σε εθνικά και ευρωπαϊκά επιδοτούμενα προγράμματα υψηλούς επιχορήγησης, όπως τα τρέχοντα προγράμματα “Αντώνης Τρίτσης” και “Φιλόδημος II” τα οποία θα είχαν ως αποτέλεσμα τη μετατροπή αυτών σε σύγχρονα αθλητικά κέντρα ή τη δημιουργία νέων, λειτουργώντας ως ύψιστο έργο υποδομής και πόλος ανάπτυξης της περιοχής. Επιπρόσθετα, κάποια εκ των αθλητικών σωματείων της περιοχής του Δήμου, αντιμετωπίζoυν το πρόβλημα της αθλητικής τους αναγνώρισης από την Πολιτεία και της οριστικής τους εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ένεκα αδυναμίας νόμιμης πιστοποίησης έστω και της απλής χρήσης των γηπέδων της περιοχής τους, με περαιτέρω κίνδυνο, κατά το άμεσο μέλλον, την αδυναμία νόμιμης ύπαρξης και λειτουργίας αυτών ως αθλητικών φορέων και ζητήματος νομιμότητας αναφορικά με την χρήση, εκ μέρους τους, των αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων της περιοχής.
Για τους παραπάνω λόγους καθίσταται αναγκαία, εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά, η οριστική επίλυση του ζητήματος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής και νομιμοποίησης του καθεστώτος λειτουργίας αυτών, σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (Ε.Π.Σ.Μ.) και τους παράγοντες των αθλητικών σωματείων του Δήμου».


www.metrosport.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium