Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/12/2021 13:16:39


    Επισκέπτες Online: 1583


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Λαγκαδάς: Απάτη 9.600 ευρω στο όνομα αντιδημάρχου
26-03-2021
Λαγκαδάς: Απάτη 9.600 ευρω στο όνομα αντιδημάρχου
 

Αγνωστος επιχείρησε να εξαπατήσει δύο ιδιοκτήτες αρτοπωλείων, παριστάνοντας τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Χαράλαμπο Αϊβαζίδη

Ενα απίστευτο περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη από άγνωστο,  ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με αρτοπωλεία της περιοχής και παρουσιάστηκε ως ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Αϊβάζιδης, κάνοντας παραγγελία μεγάλης ποσότητας  ψωμιών.

Το περιστατικό συνέβη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε δύο αρτοπωλεία της περιοχής, στο φούρνο Αιχμαλωτίδη στις Πέντε Βρύσες και στο φούρνο Πισκουλτζή στον Αγιο Βασίλειο.

Ο δράστης, επικαλούμενος παραγγελία για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου, ζήτησε τραπεζικό λογαριασμό για να προχωρήσει σε κατάθεση αξίας 960 ευρώ για περίπου 800 κιλά ψωμί. Μετά από λίγη ώρα τηλεφωνεί έντρομος στους επαγγελματίες αναφέροντας πως έκανε λάθος στην κατάθεση  και αντί για 960€ κατέθεσε 9.600€ και ζητά επιμόνως να του επιστραφεί το υπόλοιπο ποσό πίσω. Επειδή όμως η κατάθεση έγινε από άλλη τράπεζα οι επαγγελματίες θα έβλεπαν την κατάθεση την επόμενη μέρα, αλλά αυτός «καίγονταν» και έπρεπε να του επιστραφούν άμεσα τα χρήματα προτού τα δουν. Εστειλε μάλιστα ένα πλαστογραφημένο καταθετήριο στο Viber για να αποδείξει ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε.

Στην προκειμένη περίπτωση οι δύο αρτοποιοί δεν επέστρεψαν πίσω τα χρήματα του μαϊμού αντιδημάρχου, αφού στον λογαριασμό τους δεν υπήρχε καμία κατάθεση, αλλά και λόγω του γεγονότος πως υποψιάστηκαν πως πρόκειται περί απάτης. Ο ένας μάλιστα από τους δύο φουρνάρηδες αναζήτησε στο τηλέφωνο τον κ. Αϊβάζιδη για να σιγουρευτεί πως πρόκειται για καλοστημένη απάτη. Όμως ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εξαπατήθηκε από απατεώνες, που χρησιμοποιώντας το όνομα του κ. Αϊβαζίδη έχασε 8.640€. Στην προκειμένη περίπτωση θα γίνονταν μαζική αγορά αλυσίδων χιονιού αξίας 960€ για να δοθούν στους δημότες λόγω του παγετού. Οι ιδιοκτήτες του ηλεκτρονικού καταστήματος επέστρεψαν το ποσό της διαφοράς από την «λάθος» κατάθεση, δηλαδή 8.640€ και την επόμενη μέρα αναζητούσαν στο Δημαρχείο τον κ. Αϊβαζίδη για να τους πληρώσει! Ο ίδιος φυσικά δήλωσε άγνοια, αποδεικνύοντας πως δεν είχε την παραμικρή σχέση με το περιστατικό.

Σε επικοινωνία που είχε το lagadas.net με τον αντιδήμαρχο κ. Αϊβαζίδη, τόνισε την ανάγκη να είναι υποψιασμένοι οι πολίτες και ειδικά οι επαγγελματίες απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες εξαπάτησης. «Η συγκεκριμένη απάτη βασίζεται στο γεγονός πως πρόκειται για κάποιο γνωστό πρόσωπο της πόλης με θέση ευθύνης και δυστυχώς σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις έχουν χρησιμοποιήσει το όνομά μου», συμπλήρωσε ο κ. Αϊβαζίδης. Επίσης υπογράμμισε την προσπάθεια που πρέπει να κάνει η Αστυνομία για να τους εντοπίσει χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μέσα από τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς που δίνουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για οργανωμένα κυκλώματα ηλεκτρονικού εγκλήματος. Απαιτείται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή από όλους τους επαγγελματίες ώστε μην προχωρούν σε καμία κατάθεση χρημάτων, αν δεν διαπιστώσουν από την τράπεζά ότι οι συναλλαγές είναι πραγματικές, ώστε να μην γίνετε το επόμενο θύμα μιας οργανωμένης «μηχανής».


Ψάχνετε οικονομικό ρεύμα και αέριο στο Λαγκαδά
; Πατήστε εδώ

 

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium