Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/10/2021 23:27:01


  


 
Επισκέπτες Online: 675


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σκουπίδια και σπασμένα γυαλιά σε σχολικές αυλές
18-05-2021
Σκουπίδια και σπασμένα γυαλιά σε σχολικές αυλές
 

Αντιμέτωποι με δυσάρεστες εικόνες έρχονται καθημερινά μαθητές και εκπαιδευτικοί σε σχολεία του Λαγκαδά, αφού νεαροί που επισκέπτονται τα προαύλια των σχολείων τις απογευματινές και βραδινές ώρες αφήνουν συνήθως απορρίμματα και συσκευασίες τροφίμων.

Η διοίκηση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά προχώρησε πρόσφατα σε ανάρτηση στο facebook για την ανάδειξη του προβλήματος, αφού όπως αναφέρουν «είναι μία κατάσταση που μας ταλανίζει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο».

Το σχολείο, λόγω της χαμηλής περίφραξης και του γεγονότος πως βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, προσελκύει καθημερινά κυρίως τις βραδινές ώρες εφήβους που αναζητούν διακριτικότητα, αλλά και παρέες παιδιών που παίζουν ή περνούν απλά το χρόνο τους σε ένα μέρος που προσφέρει κάλυψη και ασφάλεια. Ειδικά, την περίοδο που οι επιχειρήσεις εστίασης ήταν κλειστές, νεαροί περνούσαν το χρόνο τους στις αυλές των σχολείων, χωρίς όμως να φροντίζουν να διατηρούν το χώρο που τους φιλοξενούσε καθαρό κατά την έξοδο τους.

 

Αγανακτισμένοι με την κατάσταση είναι και τα μέλη του συλλόγου γονέων Δημοτικού Σχολείου Κολχικού, που με ανάρτηση τους στο facebook τονίζουν πως ο σεβασμός σε έναν χώρο που σε φιλοξενεί ξεκινάει από το σπίτι και διδάσκεται στα παιδιά.

Επίσης, στην είσοδο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά νεαροί έβαλαν φωτιά σε μικρή ποσότητα απορριμμάτων, ενώ συχνά οι εκπαιδευτικοί αντικρίζουν στην αυλή συσκευασίες τροφίμων και ποτών.

Η ανάρτηση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά καταλήγει ως εξής: «Η έλλειψη προσωπικού καθαριότητας και η αναλγησία του Δήμου μας και των αρμόδιων φορέων να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, έχει φτάσει πια τον κόμπο στο χτένι».
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium