Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/10/2021 21:09:22


  


 
Επισκέπτες Online: 558


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σχολεία του Λαγκαδά επισκέφθηκε ο «χρυσός» αθλητής Κώστας Τζούνης (φωτο)
09-06-2021
Σχολεία του Λαγκαδά επισκέφθηκε ο «χρυσός» αθλητής Κώστας Τζούνης (φωτο)
 

Στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε βρέθηκε χθες ο πρωταθλητής ΑΜΕΑ στίβου Κωνσταντίνος Τζούνης, θέλοντας να δώσει μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας στους εφήβους.

Επισκέφθηκε συγκεκριμένα το Επαγγελματικό Λύκειο Λαγκαδά και συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς για την αξία της προσπάθειας και τον αγώνα που κατέβαλε ο ίδιος για να σταθεί στα πόδια του. «Οι γιατροί μας έλεγαν πως λόγω της πάθησης που έχω, δεν θα περπατήσω ποτέ. Όμως με αγώνα και προσπάθεια περπατάω, γιατί πίστεψα πως μπορώ να τα καταφέρω. Να μην σας φοβίζουν οι αποτυχίες, η ζωή βάζει εμπόδια, όμως με πίστη και αγώνα μπορούμε να τα ξεπεράσουμε».Ο διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου Λαγκαδά ανέφερε σχετικά: «Ο παλιός μαθητής μας είναι ένα παράδειγμα για όλους μας, όταν υπάρχει πίστη όλα είναι δυνατά, ακόμη κι αυτά που φαντάζουν ως αδύνατα. Μετά την πίστη έρχεται η απόφαση. Η μόνη «αναπηρία» που υπάρχει είναι οι φραγμοί που βάζουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. Ο μαθητής μας το απέδειξε σε όλους».

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, όπου μίλησε σε μαθητές για την ισότητα, για το σεβασμό στη διαφορετικότητα και τον αγώνα της ζωής του που τον οδήγησε στην επιτυχία.


 

Η διευθύντρια του σχολείου Αννα Τιρικανίδου ανέφερε σχετικά: «Ο Λαγκαδιανός πρωταθλητής Κώστας Τζούνης, παλαιός μαθητής του Γυμνασίου Λαγκαδά, μάς επισκέφτηκε και μοιράστηκε μαζί μας τις εμπειρίες, τα βιώματα και τις γνώσεις του γύρω από τον αθλητισμό, τον πρωταθλητισμό, τον εθελοντισμό, τις αρχές και τις αξίες του αδιαλείπτως κι ευ αγωνίζεσθαι. Ο κ. Τζούνης σε πολύ λίγα λεπτά έγινε για τη σχολική μας κοινότητα ο Κώστας μας, αφού καθήλωσε με τον βαθιά ανθρώπινο λόγο του μαθητές κι εκπαιδευτικούς. Με τρόπο ευσύνοπτο κι εύγλωττο εξήγησε σ' όλους μας τις δυσκολίες τις οποίες χρειάστηκε να ξεπεράσει, για να φτάσει στη σημερινή του επιτυχία. Το ξεχωριστό σημείο στην προσωπικότητα του Κώστα είναι η θετική του διάθεση, δεν μεμψιμοιρεί, αγωνίζεται με θάρρος και δύναμη και έχει το χάρισμα, να συμπαρασύρει μαζί του στην προσπάθεια πολύ κόσμο. Ο Κώστας Τζούνης μίλησε για την ισότητα, για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, για τον αγώνα τον καλό, για τον άνθρωπο που μπορεί να ξεπερνά τις όποιες δυσκολίες και τυχόν εμπόδια του βάζει η ''φύση". Ο Κώστας Τζούνης είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι ο άνθρωπος όλα τα μπορεί, όταν η καρδιά του περικλείει δύναμη, πίστη κι αισιοδοξία. Η φύση είναι μια περιπέτεια γι' όλους μας αλλά πρωταγωνιστής είναι πάντα ο άνθρωπος, όταν το πρόσημο με το οποίο οπλίζεται είναι θετικό. Η σημερινή ημέρα στο σχολείο μας ανέδειξε περίτρανα την αξία της βιωματικής μάθησης μέσω του παραδείγματος αλλά και της παιδαγωγικής αρχής της συμπερίληψης στην εκπαίδευση. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας με τον Κώστα για το φθινόπωρο του 2021, αφού του ευχηθήκαμε "Καλή Επιτυχία" στους παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο!


Διαβάστε σχετικά:

Σπουδαία διάκριση για τον Λαγκαδιανό Κώστα Τζούνη - Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Μπίντγκοζ 2021


Κ. Τζούνης: Από τον Γολγοθά των χειρουργείων στον πρωταθλητισμό και τους Παραολυμπιακούς 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium