Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/10/2021 12:22:34


  


 
Επισκέπτες Online: 1426


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Τιμή από την Πολωνική Πολιτεία στον μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά
13-06-2021
Τιμή από την Πολωνική Πολιτεία στον μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά
 

Την Πέμπτη 10η Ιουνίου 2021 και ώρα 13:00 αντιπροσωπεία βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας - Πολωνίας, του κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Πολωνίας, στα πλαίσια επισήμου επισκέψεως στην Θεσσαλονίκη, μετέβη και στην πόλη του Λαγκαδά.

Σκοπός της μεταβάσεως αυτής, ήταν η κατάθεση στεφάνου στον μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου, προς απόδοση τιμής της Πολωνικής Πολιτείας στον αείμνηστο Ιεράρχη, για την αγάπη του και την προσφορά του στους νέους της Πολωνίας, αλλά και την συνεργασία του με το Πολωνικό Κράτος.

Ο κοιμηθείς Επίσκοπος, με αστείρευτη διάθεση αγάπης, τα περασμένα χρόνια δέχονταν ετησίως ομάδες Πολωνών νέων που φιλοξενούσε την περίοδο του θέρους στο φιλοξενείο της περιοχής Σοχού, ενώ βοήθησε άψογα την Πολωνική Κυβέρνηση στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρέθηκαν στην Ελλάδα.

Την αντιπροσωπεία αποτέλεσαν, από τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδος - Πολωνίας οι Daniel Milewski, πρόεδρος αυτής και τα μέλη της Tomasz Szymański και Jan Kanthak, ο Πρέσβυς της Πολωνίας στην Ελλάδα Artur Lompart και Πρόεδρος του Ιδρύματος Αγία Μαρίνα Patryk Panasiuk.

Κατά την προσέλευση τους στον τόπο αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτη, συναντήθηκαν με τον πρωτοσύγκελο του αειμνήστου και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Βασιλείου, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευσέβιο Σπουργίτη, εκπρόσωπο του Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Λαγκαδά, Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Με ένα κερί στο χέρι οι Πολωνοί πολιτικοί συμμετείχαν στην επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση του Μητροπολίτη Ιωάννη, που τελέστηκε από τον Αρχιμανδρίτη π.Ευσέβιο και τον Αρχιδιάκονο του μακαριστού, π. Ραφαήλ Κυρικλίδη.

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium