Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/10/2021 11:55:04


  


 
Επισκέπτες Online: 977


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Λαγκαδάς: Αναβλήθηκε για το Σεπτέμβριο η προσφυγή του δήμου για τη μονάδα απορριμμάτων στη Μαυροράχη
16-06-2021
Λαγκαδάς: Αναβλήθηκε για το Σεπτέμβριο η προσφυγή του δήμου για τη μονάδα απορριμμάτων στη Μαυροράχη
 

Στις 9 Σεπτεμβρίου θα συζητηθούν και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο δήμος για να μπλοκάρει το διαγωνισμό του έργου - «Δεν κάνουμε πίσω» δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Ταχματζίδης

Για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) της προσφυγής περιβαλλοντικών συλλόγων και του δήμου Λαγκαδά, ενάντια στην χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στην περιοχή Μαυροράχης Λαγκαδά, σε κοντινή απόσταση από το ΧΥΤΑ της περιοχής.

Παράλληλα θα εκδικάζονταν και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο δήμος τον περασμένο Μάιο, με στόχο να μπλοκάρει το διαγωνισμό που προκηρύσσεται και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ), όπως ανακοίνωσε ήδη ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επίσπευση του έργου.

Όπως τόνισε στο makthes.gr ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης, η εκδίκαση αναβλήθηκε για τις 9 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ, όπου δήμος και περιβαλλοντικοί φορείς θα είναι παρόντες για να ακυρωθεί η χωροθέτηση ενός έργου με το οποίο είναι αντίθεση ολόκληρη η κοινωνία.

«Έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι το Σεπτέμβριο, αλλά δεν κάνουμε πίσω, αντιθέτως θα ενισχύσουμε το φάκελο με την προσφυγή που καταθέσαμε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας» σχολίασε ο δήμαρχος Λαγκαδά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη ότι η απόφαση του δήμου να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι μονόδρομος, καθώς όπως είπε, δήμος φορείς και σύλλογοι της περιοχής διαφωνούν με την κατασκευή ενός “κατ΄ επίφαση” περιβαλλοντικού έργου που θα συμβάλλει στην περεταίρω υποβάθμιση της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η προσφυγή στο ΣτΕ από το δήμο, τους συλλόγους και του κατοίκους του Λαγκαδά, που αφορά στην ακύρωση της χωροθέτησης της Μονάδας Απορριμμάτων, κατατέθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και μέχρι στιγμής η συζήτηση πήρε δυο αναβολές, μια εκ των οποίων στα μέσα του περασμένου Φλεβάρη.

Τι ζητούν με την προσφυγή στο ΣτΕ

Οι προσφυγές στο ΣτΕ από το δήμο και τους φορείς του Λαγκαδά αφορούν την παραβίαση τεσσάρων ζητημάτων, που είναι τα εξής:

– Η παραβίαση των αρχών του ορθολογικού χωροταξικού σχεδιασμού,
– των διατάξεων της Σύμβασης Ραμσάρ, καθώς το επίμαχο σημείο βρίσκεται εντός των ορίων της Περιοχής Προστασίας Γ’ του υγροτοπικού συμπλέγματος των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης

– των αρχών της αειφορίας, της πρόληψης και της προφύλαξης, ιδία δε λόγω της λανθασμένης κατάταξης του έργου σε κατηγορία επιτρεπόμενη και
– των διατάξεων της Σύμβασης ’αρχους για τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου κοινού στη λήψη αποφάσεων που αφορούν το περιβάλλον.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium