Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/9/2021 13:37:13
  


 
Επισκέπτες Online: 653


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Τοποθετήθηκαν έξι υπόγειοι κάδοι στο Λαγκαδά (φωτο)
22-07-2021
Τοποθετήθηκαν έξι υπόγειοι κάδοι στο Λαγκαδά (φωτο)
 

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη βελτίωση και την αναβάθμιση του τομέα της καθαριότητας αλλά και της αισθητικής αναβάθμισης του αστικού τοπίου κάνει ο Δήμος Λαγκαδά με την τοποθέτηση νέων, σύγχρονων, υπόγειων κάδων στην πόλη του Λαγκαδά.

Συγκεκριμένα, οι κάδοι τοποθετήθηκαν και βρίσκονται σε λειτουργία σε έξι σημεία της πόλης, τα οποία επιλέχθηκαν λόγω μεγάλου όγκου απορριμμάτων και ύπαρξης καταστημάτων:

1. Στην Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά

2. Στο Πάρκο ΟΑΕΔ

3. Έναντι 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά

4. Επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου

5. Επί της οδού Λουτρών, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά

6. Επί της οδού Ματαπά

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το έργο τόνισε:

«Με το έργο αυτό καταφέραμε να δώσουμε λύση στο χρόνιο πρόβλημα της καθαριότητας του κέντρου του Λαγκαδά, το οποίο για καιρό απασχολούσε δημότες και επιχειρήσεις. Επίσης, καταφέραμε για το κόστος του έργου αυτού, να μην επιβαρύνουμε εξ ολοκλήρου τον προϋπολογισμό του Δήμου αλλά να χρηματοδοτηθεί κατά 80% από το Πράσινο Ταμείο και 20% από τον Δήμο. Εκτός από την αισθητική αναβάθμιση του αστικού χώρου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, υπάρχουν και άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα από την εγκατάσταση των υπόγειων κάδων, όπως ελαχιστοποίηση της όχλησης της αποκομιδής στην καθημερινότητα των πολιτών, δεν υπάρχει οπτική επαφή με τα απορρίμματα, όπως δεν υπάρχουν και υπολείμματα των απορριμμάτων. Πρόκειται για ένα λειτουργικό, πλήρως αποτελεσματικό σύστημα, που αποδίδει καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον. Στόχος της δράσης και γνώμονας των ενεργειών της Διοίκησης του Δήμου είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του δημότη, προσφέροντας του ένα Δήμο καθαρό, περιβαλλοντικά βιώσιμο, αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένο».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Χαράλαμπος Αϊβαζίδης δήλωσε:

«Η υλοποίηση του έργου αποτελεί τμήμα του γενικότερου πλάνου της διοίκησης του Δήμου μας για τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών του τόπου μας, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου Δήμου. Απευθύνω θερμή παράκληση προς τους συνδημότες μας οι νέοι κάδοι να προστατευθούν από ζημιές και φθορές. Ας επιδεικνύουμε κοινωνική υπευθυνότητα και ας συμβάλλουμε όλοι για έναν καθαρό Δήμο Λαγκαδά».
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium