Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/12/2021 21:17:20


    Επισκέπτες Online: 994


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Αποχετευτικό Ζαγκλιβερίου: Νέα παρέμβαση Κυργιάννη «Αδιαφορίας συνέχεια ή παραδοχή ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής;»
15-10-2021
Αποχετευτικό Ζαγκλιβερίου: Νέα παρέμβαση Κυργιάννη «Αδιαφορίας συνέχεια ή παραδοχή ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής;»
 

Στο θέμα του Αποχετευτικού στο Ζαγκλιβέρι επανέρχεται ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Λαγκαδά, Μπάμπης Κυργιάννης, ο οποίος με ανάρτησή του θυμίζει, παρουσιάζοντας και τα αντίστοιχα έγγραφα, όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη, με συνέπεια να υπάρξει επερώτηση για το θέμα στη Βουλή και η παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Εν τούτοις, όπως επισημαίνει ο κ. Κυργιάννης, η δημοτική αρχή Λαγκαδά κωφεύει. Οχι μόνο στα ερωτήματα που θέτουν διαρκώς εδώ και ένα χρόνο ο ίδιος και η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Λαγκαδά, κ. Νίκη Ανδρεάδου, αλλά και στην επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών με την επισήμανση «εξαιρετικά επείγον», που καλούσε την διοίκηση του δήμου Λαγκαδά να απαντήσει εντός τεσσάρων ημερών, στην οποία ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεν απάντησαν ποτέ…

Η ανάρτηση του κ. Κυργιάννη

«Όπως είναι γνωστό, αποτέλεσμα της δημοσιοποίησης εκ μέρους μου του θέματος της διάλυσης Σύμβασης Έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων Κοινότητας Ζαγκλιβερίου» προς τον σκοπό εξεύρεσης λύσης, ήταν και η υποβολή από τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Χήτα, της υπ’ αριθ. 6802/24-5-2021 ερώτησης ενώπιον της Ελληνικής Βουλής.

Ακολούθως, το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του, απέστειλε με την επισήμανση «εξαιρετικά επείγον» και προς το Δήμο Λαγκαδά την με αριθ. πρωτ. 47242/24-6-2021 επιστολή (σχετ. φωτο), με την οποία ζητείται να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις έως τις 28-6-2021. Εν συνεχεία, το Υπουργείο Εσωτερικών, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 63645/1-9-2021 επιστολή της (σχετ. φωτο) και σε απάντηση του ερωτήματος του Βουλευτή, ενημερώνει ότι αναμένει τις απαντήσεις σε συνέχεια της ανωτέρω επιστολής, προκειμένου να επανέλθει εκ νέου επί του θέματος.


Τι προκύπτει λοιπόν από τα ανωτέρω; Ότι η με αριθ. πρωτ. 47242/24-6-2021 επιστολή του Υπουργείο Εσωτερικών όχι απλώς δεν απαντήθηκε μέσα την προθεσμία των τεσσάρων ημερών (έως 28-6-2021), την οποία έτασσε, αλλά δεν απαντήθηκε ούτε στις 1-9-2021, όταν το Υπουργείο εξέδωσε την με αριθ. πρωτ. 63645/1-9-2021 επιστολή, παραμένει δε, σύμφωνα με προσωπική έρευνα που έκανα τις τελευταίες ημέρες στις Υπηρεσίες του Δήμου, αναπάντητη έως και σήμερα..

Προκύπτει όμως εύλογα το ρητορικό ερώτημα: Πώς μπορώ να απαντήσω εγγράφως διότι υπάρχει και ο κίνδυνος να ελεγχθώ για μία Σύμβαση Έργου για την οποία έχω ομολογήσει ο ίδιος την υπαιτιότητα μου, ως προς τη διάλυσή της, αμελώ δε συστηματικά εδώ και πάνω από 1 χρόνο και μέχρι να εκκινήσουν ξανά οι εργασίες του, να πράξω τα αυτονόητα: να ασφαλτοστρώσω τις υπάρχουσες λακκούβες, ώστε να πάψει να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των δημοτών μου και να μην εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο.

Και τέλος πάμε στην ουσία. Όπως σωστά αναφέρεται στο σώμα της με αριθ. πρωτ. 63645/1-9-2021 επιστολής του Υπουργείου Εσωτερικών: «εποπτεία του κράτους», «πειθαρχικός έλεγχος αιρετών». Φαίνεται λοιπόν ότι ίσως όλη αυτή η άσκηση πίεσης και κριτικής έχει οδηγήσει το συγκεκριμένο ζήτημα στα όρια πειθαρχικού και ποινικού ελέγχου. Ελπίζω και εύχομαι, έστω και υπό αυτό το καθεστώς, να δρομολογηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να υπάρξουν οι επιθυμητές εξελίξεις για το συμφέρον των δημοτών, διότι η κατάσταση με τις δημοτικές οδούς μετά και τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις έχει ξεπεράσει τα όρια της τραγικότητας..»


www.lagadasola.com


Σχετικό θέμα:

Στη Βουλή το αποχετευτικό Ζαγκλιβερίου

Ανδρεάδου: Αποχετευτικό Ζαγκλιβερίου όπως....Μετρό Θεσσαλονίκης!

Δήμαρχος Λαγκαδά κατά Ν. Ανδρεάδου: Οχι άλλα δάκρυα

Ζαγκλιβέρι: Διάλυση της σύμβασης για την αποχέτευση ακάθαρτων υδάτων 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium