Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/12/2021 21:29:46


    Επισκέπτες Online: 992


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Επίσκεψη Πέτσα στο Λαγκαδά - Προανήγγειλε τρία μεγάλα έργα
15-10-2021
Επίσκεψη Πέτσα στο Λαγκαδά - Προανήγγειλε τρία μεγάλα έργα
 
Δελτίο Τύπου Δήμου Λαγκαδά

Τον Δήμαρχο Γιάννη Ταχματζίδη επισκέφθηκε στο Δημαρχείο Λαγκαδά ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν στελέχη της διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά, καθώς και αιρετοί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υπουργός εξήγγειλε τη χρηματοδότηση εκτενών έργων υποδομής στο Δήμο μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός ανακοίνωσε την έγκριση, μέσα στο μήνα Οκτώβριο, της χρηματοδότησης για την αποπεράτωση του Μπιλλείου Πολιτιστικού Κέντρου, έργο προϋπολογισμού 8,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μπαίνει, έτσι, επιτέλους σε τροχιά αποπεράτωσης ένα εμβληματικό έργο το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και τριάντα χρόνια, προκειμένου να αποδοθεί σε χρήση των δημοτών.

Πέραν τούτου, ο κ. Πέτσας εξήγγειλε την περαιτέρω αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών του Δήμου, με στόχο την ταχύτατη εξυπηρέτηση των Δημοτών, από τις υπηρεσίες του Δήμου. Η έγκριση του έργου, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο μήνα Νοέμβριο. Κατόπιν, θα ακολουθήσουν και οι εγκρίσεις των υπόλοιπων υποβολών στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Συζητήθηκε, επίσης, η έγκριση αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Λαγκαδά, η οποία ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και θα έχει συνολικό κόστος 8 εκατομμύρια ευρώ.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος έθεσε στον κύριο Υπουργό το θέμα της υλοποίησης του κόμβου Λαγκαδά. Πρόκειται, όπως τόνισε «για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα δώσει άλλη διάσταση και ανάπτυξη στο Δήμο μας και θα επωφεληθούν τόσο οι Δημότες του Δήμου Λαγκαδά όσο και Δημότες όμορων Δήμων του Νομού Σερρών, καθώς θα δοθεί και ώθηση στην ανάπτυξη των Λουτρών».

Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος ανέφερε και το ζήτημα της μεταφοράς της τοποθεσίας της νέας Νοσοκομειακής Ογκολογικής Δομής σε έκταση μεταξύ των Δήμων Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα που η επιλογή της θέσης αυτής προσφέρει σε ότι αφορά την ευκολία πρόσβασης όχι μόνο των ασθενών από το Νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Μετά το πέρας της συνάντησης πραγματοποιήθηκε και αυτοψία από τον Υπουργό στο χώρο του Μπίλλειου Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου. 

Με μεθοδικότητα και αίσθημα ευθύνης, η διοίκηση του Δήμου συνεχίζει την πολυδιάστατη συνεργασία με την Πολιτεία, έχοντας ως μόνη επιδίωξη το συμφέρον του Τόπου και του Δημότη.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium