Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/12/2021 20:35:40


    Επισκέπτες Online: 747


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΕΙΑ
01-02-2011
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΕΙΑ

Το πρώτο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά της Δευτέρας 31/1 αφορούσε το θέμα της Κορώνειας.
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Αναστάσιος Χαριτωνίδης ανέφερε πως η χώρα μας παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο και καλείται να πληρώσει 100.000 ευρώ τη μέρα, καθώς τα έργα που προβλέπονταν να γίνουν για τη σωτηρία της λίμνης είτε δεν έγιναν ή έγιναν σε πολύ μικρό βαθμό. Επίσης, «κόβονται» άλλα 21 εκ. ευρώ που υπολείπονταν να πάρει η χώρα μας για έργα που θα γίνονταν για τη λίμνη. Αυτή την εξέλιξη ο κ. Χαριτωνίδης τη θεώρησε πολύ θλιβερή και τόνισε πως μερίδιο της ευθύνης έχουμε όλοι μας. Ο κ. Χαριτωνίδης καταλόγισε ακόμη ευθύνες και στην προηγούμενη διοίκηση, αναφέροντας πως ενώ ο βιολογικός καθαρισμός του Λαγκαδά είναι ολοκληρωμένος από το 2004, εντούτοις δεν λειτουργεί.
Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο κ. Καραγιάννης, ο οποίος συμφώνησε με τα λεγόμενα του κ. Χαριτωνίδη και δήλωσε πως αναλαμβάνει την ευθύνη της καθυστέρησης του έργου, αλλά δήλωσε πως προέκυψαν προβλήματα που είχαν να κάνουν με τον εργολάβο, τη χρηματοδότηση του έργου και τη σύνδεση του by pass αγωγού του παλιού αποχετευτικού δικτύου με τον βιολογικό καθαρισμό.
Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως η χώρα μας έχει ρεζιλευτεί πανελληνίως για το θέμα της Κορώνειας και δεσμεύτηκε πως για τους οικισμούς που είναι άνω των 2.000 κατοίκων, όπως είναι το Ζαγκλιβέρι, ο Σοχός, η Άσσηρος και τα Λαγυνά θα κατασκευαστούν αποχετευτικά δίκτυα και βιολογικοί καθαρισμοί. Παράλληλα, ο κ. δήμαρχος συνεχάρη τους δημοτικούς συμβούλους Ράβναλη και Καμαρούδη, καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως πρώην δήμαρχοι Ασσήρου και Καλλινδοίων αντίστοιχα, φρόντισαν ώστε να υπάρχουν αυτή τη στιγμή έτοιμες μελέτες για βιολογικό καθαρισμό και αποχέτευση σε Άσσηρο και Ζαγκλιβέρι. Επίσης, ο κ. Πάσχος ανέφερε πως «στην Ξυλόπολη λειτουργεί αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός εδώ και δύο χρόνια, ενώ έχει προχωρήσει το θέμα της αποχέτευσης και σε Δορκάδα και Λαχανά».
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium